Dýňové gnocchi se šalvějí

30. září 2016 | 12.14 |
blog › 
Dýňové gnocchi se šalvějí

Suroviny:

- dýně Hokaidó

- 200 g hladké mouky (žitné, špaldové)

- 100 g čedaru (můžete použít jaký vám chutná)

- 1 vejce

- sůl, pepř, šalvěj

- 70 g másla (žádný margarín)

- 4 stroužky česneku

Postup:

1. Dýni omyjeme vodou (já osobně používám vitvit - nastříkat a omýt) a vydlabeme semínka

2. Nakrajíme na kousky (i se slupkou), poklademe na plech a pečeme v troubě do měkka. Cca 20 min.

3. Upečenou dýni rozmixujeme na kaši a přidáme (ne všechen) sýr. Poté přisypeme mouku, osolíme, opepříme a přidáme vejce.  Zapracujeme těsto.

4. Válíme z těsta kuličky a trošičku rozplácneme na tvar noku. 

5. Vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.

6. česnek a šalvěj na kapce oleje a lžíci másla lehce osmahneme.

7. Uvařené noky pokapeme směsí z  česneku a šalvěje a posypeme zbytkem nastrouhaného sýru.



Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář