Suroviny:
- dýně Hokaidó
- 200 g hladké mouky (žitné, špaldové)
- 100 g čedaru (můžete použít jaký vám chutná)
- 1 vejce
- sůl, pepř, šalvěj
- 70 g másla (žádný margarín)
- 4 stroužky česneku
Postup:
1. Dýni omyjeme vodou (já osobně používám vitvit - nastříkat a omýt) a vydlabeme semínka
2. Nakrajíme na kousky (i se slupkou), poklademe na plech a pečeme v troubě do měkka. Cca 20 min.
3. Upečenou dýni rozmixujeme na kaši a přidáme (ne všechen) sýr. Poté přisypeme mouku, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Zapracujeme těsto.
4. Válíme z těsta kuličky a trošičku rozplácneme na tvar noku.
5. Vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
6. česnek a šalvěj na kapce oleje a lžíci másla lehce osmahneme.
7. Uvařené noky pokapeme směsí z česneku a šalvěje a posypeme zbytkem nastrouhaného sýru.