Dýňová omáčka

30. září 2016 | 12.13 |
blog › 
Dýňová omáčka

Suroviny:

  - špagetová dýně

  - kavkavzké koření (adžika)

  - muškátový oříšek

  - 1 cibule, 2 stroužky česneku

  - sůl, pepř, čerstvé bylinky

  - smetana

   

Postup:

  1. Dýni rozkrájíme na čtvrtky, posypeme adžikou, muškátovým oříškem a opečeme do měkka. Cca 30 - 40 min.

  2. Po vyndání ji zbavíme semínek a slupky a nakrájíme na menší kostičky.

  3. Na pánvičce na másle osmahneme cibulku, česnek a přidáme kousky dýně.

  4. Promícháme, restujeme a podlijeme několika lžícemi vodou.

  5. Jakmile se voda odpaří, rozmixujeme do hladka.

  6. Osolíme, opepříme, přidáme oblíbené bylinky.

  7. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme.

   

- může se podávat s rýží či těstovinami

- omáčku nezahušťujeme

- z celé dýně může být 5-6 porcí

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář